תכנון ביום שאחרי קורונה
כללי

תכנון ביום שאחרי קורונה

העצירה הכפויה של שגרת חיינו כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה מביאה עימה גם בחינה מחודשת של ההרגלים המעצבים את אותה שגרה

תרגיל בחילוק
כללי

תרגיל בחילוק

על פי שנתון מכון ירושלים לחקר ישראל, בירושלים התגוררו בשנת 2007 כ-747,600 תושבים, מהם 260,500 ערבים (34.8%) ו- 487,100 יהודים

ירושלים האחרת
  • תכנון עירוני
  • פוליטיקה
  • ספורט
  • תרבות
  • כללי
  • תכנון עירוני
  • פוליטיקה
  • ספורט
  • תרבות
  • כללי
ראשי » כללי » משפחות צעירות

משפחות צעירות

902 צפיות
עמית פוני 3 בפברואר 2010 7:39

אחד הדברים המעניינים שגילינו בעבודה על הגירת הצעירים מירושלים היא חוסר ההתאמה בין התכניות והמשאבים לקהלי היעד הרלבנטיים להגירה. בשנים האחרונות, כאשר סוף סוף דובר על צעירים בירושלים דיברנו (גם אני אשם) בעיקר על סטודנטים. הכי קל להראות הצלחות בעשייה עם סטודנטים, עושים מסיבות רחוב, מרימים חתיכת הפקה בערב יום הסטודנט עם לילה לבן, ערבי שוטטות במרכז העיר. זה קהל שקל יחסית להגיע אליו- הוא נמצא בקמפוסים. אבל התבוננות קצרה בנתוני ההגירה מהעיר וההתפלגות שלהם על פי קבוצות גיל מגלים שהקבוצה המובילה מבין היוצאים היא גילאי 0-14, ומכיוון שהם לא עוזבים בעצמם הרי שהמטבע לא נמצא מתחת לפנס של הסטודנטים אלא סביב המשפחות הצעירות. בסופו של דבר העיר צריכה לאפשר להן להישאר, זה הציבור שיבנה כאן חיים, יצרוך תרבות לאורך שנים, ישלח ילדים למוסדות חינוך, יעבוד, ישתלב במינהלים הקהילתיים. ברור שהתשתית לכך תגיע מציבור הסטודנטים שלומד כאן- כמה שיותר ילמדו פה- יותר טוב לעיר. אבל בעוד כמות גדולה של משאבים פרטיים, עירוניים וממשלתיים מושקעת בחיילים משוחררים וסטודנטים, הרי שאף משאב למעשה לא היה מושקע באוכלוסייה שהיא הכי קריטית לעיר.

קשה למצוא את המשפחות הצעירות, הן לא יוצאות לפאבים כל שני וחמישי, מירב השירותים שהן צורכות- גן ילדים, גינות משחקים, טיפת חלב, חוגים וכו'- נמצאים בשכונות ולדעתי אם ניתן לסמן מפנה בתחום של עבודה עם צעירים זה הזרקור שמופנה לכיוון המשפחות. התארגנויות כאלו כבר קיימות בשטח, בעיקר סביב החבר'ה של "ירושלמים", וכל מני קבוצות הורים פועלות בעיר. בכנס הצעירים האחרון התקיימה קבוצת עבודה בנושא והמודעות מתחילה להשתנות.  בשישי הקרוב בשעה 10:00 יתקיים מצעד עגלות של הורים וילדים במטרה להעלות את המודעות לאוכלוסייה הזו. יוצאים מעמק רפאים 59 לכיוון מרכז תרבות העמים לנוער. כל זה כמובן אם מזג האוויר יאפשר.

עדכון: המצעד נדחה לשישי הבא בשל מזג האויר הסוער. 
והרי לכם קישור לעצומת תמיכה ביוזמה הראויה מאוד של מרצ לפתוח את תיאטרון ירושלים בשבתות, וחכמים אומרים: ויפה שעה אחת קודם.

|להציג את כל הפוסטים של עמית פוני

מנהל

<< פוסט קודם
פוסט הבא >>

33 תגובות

  1. דתי לאומי מודאג הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 15:50

    מה הסיפור של התיאטרון בשבת? חסר לנו מהומות בעיר?
    פירומנים.פשוט פירומנים.

  2. עמית הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 15:57

    למה זה רע? מה מפריע לך? קל לומר פירומנים, בוא תנמק.

  3. ערן טרבלסי הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 16:03

    כי גם החרדים כבר שכחו מאינטל ומקרתא, ואנחנו צריכים לנצל את השקט כדי לקדם יוזמות שתשקמנה את הנזק שנעשה בהפגנות. מה גם שבאופן אישי אני לא בטוח שאני תומך בצעד הזה בכלל.

  4. עמית (אחר) הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 17:51

    בהחלט יוזמה מיותרת. חסרים לנו מאבקים צודקים שעוד לא הוכרעו קריית יובל למשל)? התיאטרון יכול לחכות.

    ומה עם מרכז שרובר בקצה הטיילת? הרבה יותר חשוב לסיים אותו (והוא אמור להיות פתוח בשבת) ולא להתחיל לשחק עם הסטטוס קוו.

  5. ערן טרבלסי הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 18:47

    אם כבר הוזכרה קריית-יובל, אולי באמת שיובילו קמפיין בעניין פתיחת המנהלים הקהילתיים בשכונות החילוניות בשבת. זה הרבה יותר הגיוני וגם הרבה יותר נחוץ.

  6. דתי לאומי מודאג הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 20:45

    ערן דברר אותי מצוין (ולא בפעם הראשונה)
    תגיד לי עמית אתה נולדת אתמול?
    אתה לא יודע שיש מסה של חרדים (אמנם זה רק הקיצוניים, ועדין זה מספיק הרבה) שרק מחפשים סיבה להדליק את העיר?

    עזוב, אם יהיה הלילה מספיק שלג, אני אסלח לך על הכל…

  7. נעמה הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 21:14

    חברי החילונים ובעיקר חברי התיירים (ויש לי המון כאלה) אומרים שאחת הבעיות הקשות של י-ם היא השממה התרבותית בסופי השבוע. ולכן, בהתאם לנוסחת אמנת גביזון מדן ביחס לשבתות- לא מסחר וכן תרבות- אני דוקא בעד פתיחת התאטרון. מה גם שלא יזיק לציבור הכללי בעיר לעבור מהגנה להתקפה.

  8. עמית הגב 3 בפברואר 2010 בשעה 22:12

    אז אחלה, בואו נחיה כאן כמו בני ערובה של העדה החרדית ולא נעשה כלום כי חייבים לשמור על הסטטוס קוו ולא לעצבן אותם. נתונים לחסדיהם. זה נראה לך רציני?

  9. עמית (אחר) הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 0:07

    לא, זה לא רק "בני ערובה" וזה לא רק העדה החרדית, זה גם לדעת להשתמש בשכל. יש מאבקים ששווה להיאבק ויש כאלה שלא. יש חלופות לא רעות לתיאטרון שכן פועלות בלילות שבת (גם אם לא תמיד) ויש כאלה שאפשר לפתוח בלי לעורר מהומות, ואני לגמרי בעד הרחבת היצע התרבות בעיר בשבת. הניסיון לעשות "דווקא" במקום שמעולם לא היה פתוח בשבת ובשכונה בעלת צביון דתי-למחצה (לא חרדי) עלול לקומם דווקא את האוכלוסיות שאנחנו רוצים שיהיו לצדנו במאבקים החשובים באמת. אגב, ככל הידוע לי גם הנהלת התיאטרון מתנגדת לכך.

    לסיום, אם יורשה לי לחזור לנושא העיקרי של הפוסט: ציינת מפנה ביחס העירייה למשפחות צעירות. במה זה מתבטא בדיוק?

  10. בן הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 2:03

    אני בעד תאטרון בשבת..אבל באמת ולא סתם להתריס בכוונות…ובשביל זה העירייה צריכה לפעול (ודי בקלות..)..אבל כמו שנאמר, אפילו טלפון למנהל מתנ"ס בקריית יובל מפחדים לעשות בשביל הקואלציה…ומאחר ובמר"צ יודעים את זה אז באמת לא מדובר על יוזמה רצינית.

  11. עמית הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 7:46

    כמו שאמרו חכמינו ב"כבלים": גם וגם וגם וגם. מינהלים קהילתיים, תיאטרון, ז'ראר בכר. זה אבסודר שזה לא פתוח בשבת. יש הרבה דתיים שמבינים את הצרכים שלנו, צריך לשבת איתם ולהסביר את זה. ברור שהם השותפים ולא הייתי רוצה שהם יחזור לחיק החרדים (וגם הד"ל לא היו רוצים, רובם לפחות).
    תיאטרון ירושלים היה פתוח בשבתות. שכונה דתית למחצה? אולי שכונת רפאים למחצה.
    לגבי משפחות צעירות- קודם כל יש עבודה יפה של רחל עזריה על חודש 11 בגני ילדים שמאפשר להורים לנוח קצת מקדחת הקייטנות ולמצוא סידור רק לאוגוסט, שנית, יש 48 גני ילדים בהם יש צהרונים מסובסדים. זה התחיל ב-2009. השנה תוקצבו רכזי משפחות צעירות במינהלים הקהילתיים שתפקידם יהיה לאתר משפחות כאלו, למפות צרכים, לארגן אירועים להורים וילדים, להציף בעיות כלפי המערכת העירונית ולרכז ועדת צעירים במינהל הקהילתי. המשאבים קיימים וכרגע הנושא בבניית תכנית עבודה.

  12. דתי לאומי מודאג הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 9:07

    הכשלון של העירייה בנושא השלג השנה בלתי נסלח.
    כל כך קיוויתי לקום הבוקר לנוף לבן, ולהתכרבל עם הילדים עד 9 בבוקר.
    ברקת תתפתר!!!

  13. עמית הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 9:59

    לא יודע למה זה מפתיע אותך- תמיד בהתראה הראשונה לשלג הוא לא מגיע.

  14. נועה הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 13:14

    רציתי רק לעדכן שמצעד העגלות אכן נדחה בשבוע (לשישי הבא 12/2/10) עקב מזג האויר הסוער. כמו כן, יתקיים כנס משפחות צעירות ב24/2/10 בין 16:30-18:30 בעיריית ירושלים. הכנס ביוזמת תנועת "ירושלמים" והוא מיועד לכל המשפחה (יהיו פעילויות לילדים). זו הזדמנות מצוינת לכל מי שרוצה לשמוע עוד על איך אפשר להפוך את העיר לאטרקטיבית למשפחות וכן להפנות שאלות בנושא לנציגי העירייה.

  15. ערן טרבלסי הגב 4 בפברואר 2010 בשעה 14:25

    אי-אפשר שלא להיזכר שבחורף הראשון לאחר מינויו של לופוליאנסקי ירד אחד השלגים הטובים שהיו בירושלים 😥 😥

  16. אדר הגב 5 בפברואר 2010 בשעה 0:43

    עמית, אני מעריכה מאוד את הרצון להפוך את ירושלים לעיר אטרקטיבית, וגם אני מחזיקה בשאיפה הזו. אבל לטעמי, עד כמה שזה נחמד שיש תיאטרון וקולנוע ומקומות בילוי, לא זה צריך להיות הפוקוס אם רוצים להשאיר כאן משפחות צעירות.
    אז כן, אנשים ישמחו שיש להם לאן לצאת בלילה. אבל הם בחיים, בחיים, לא יעדיפו לגדל את הילדים שלהם בעיר שבה אין עבודה טובה, שבה אין רחובות נקיים ומסודרים, שבה אין אוירה רגועה ומזמינה, שבה המיסים גבוהים, שבה אתה מרגיש באופן קבוע כמו מיעוט פראייר ונרדף שמממן אוכלוסיות אחרות שיורקות עליך בפרצוף.
    אלה הבעיות האמיתיות של ירושלים. ואם אתה רוצה לפתוח את תיאטרון ירושלים בשבת, הנה המתכון: תעשה שלמשפחות צעירות *ישתלם* כלכלית, תעסוקתית וחברתית להשאר בירושלים, והם כבר ידאגו לשאר. אחרת, מי שישאר בירושלים הם ההוזים והמורדים: צבעוני, מעניין, מיוחד, אבל לא בדיוק קולע למטרה שאתה מכוון אליה.

  17. סטודנט ירושלמי חדש הגב 5 בפברואר 2010 בשעה 21:51

    ראשית כל – אחלה פוסט. נקודה מעניינת ורלוונטית לעיר שכל כך נאבקת על הרלוונטיות שלה ועל הגדרת זהותה.
    שנית, קראתי את כל התגובות, היה מאוד מעניין, כולל אלה על השלג. חייב לומר שכתל אביב לשעבר, צעיר וסטודנט בהווה, אני מסכים לחלוטין עם אדר. משפחות צעירות צריכות בעיקר כסף למימון הילדים החדשים שהן מגדלות – הן צריכות דירות במיקומים נוחים וטובים (גנים, עבודה) במימדים מתאימים, הן צריכות מקומות עבודה טובים (משרדי ממשלה כבר לא נחשבים כאלה, מה לעשות), הן צריכות תחבורה זולה ונגישה (ולא, הרכבת הנוראית היא לא פתרון). וחוצמזה, הן צריכות לדעת שהילדים שלהם יגדלו בסביבה מוגנת, פלורליסטית ובטוחה.

  18. מרקליקו הגב 6 בפברואר 2010 בשעה 8:40

    עמית, אתם גם משפחה צעירה, נכון? 🙂
    אתה חושב שאנחנו מקרינים על המציאות את עצמנו? כשאתה סטודנט אתה מרגיש שסטודנטים במרכז, ועכשיו כשאתה משפחה צעירה אז משפחות צעירות. חכה חכה שתהיה דינוזאר זקן, ואז זה יהיה מצב הדינוזאורים בעיר! 🙂
    סומך עלייך!

    271 נשיקות וחיבוקים מסטנפורד

  19. איפי הגב 6 בפברואר 2010 בשעה 11:57

    להשקיע רק בסטודנטים זאת טעות בסיסית. סטודנטים הם אוכלי חינם, תשאל כל באר שבעי.
    אין טעם לצור בועה סטודנטיאלית – פאבים, הקרנות מיוחדות בסינמטק וכו'. כן יש טעם בלעודד אותם לגור במרכז העיר או לעודד שימוש בתחבורה ציבורית. אבל לחשוב שאיזו מסיבת פורים בחניון תגרום למישהו לשקול אם להישאר אחרי הלימודים בעיר ואפילו להקים משפחה? גיב מי א ברייק, זה כל כך קצר רואי ודבילי. אנשים באים ללמוד כי עדיין יש פה אוניברסיטה טובה ובתי ספר לאומנות. אבל תעשיית הבידור והאומנות לא נמצאת פה, גם היי טק לא ממש נוכח, או מרכזי עסקים. יש כל כך הרבה יותר הזדמנויות במרכז שקשה לא להתפתות.
    מסיבת רחוב לא תשאיר אותי כאן, משכורת כן.
    וגם כבישים נורמליים, עם מדרכות יפות לצידם.

  20. עכברתול הגב 6 בפברואר 2010 בשעה 20:11

    טוב מאוד,
    כבר נמאס לי מכל הסטודנטים האלה. אני וכל החברים שלי כבר לא מסוגלים לסבול את האנשים המעצבנים האלה, יש דברים יותר חשובים להשקיע בהם מאשר ללקק לסטודנטים כל היום ולתת להם בירה בזול שלא יבכו.

  21. עכברתול הגב 6 בפברואר 2010 בשעה 20:24

    עם בכיין ונצלני שהמציא את המושג בירה עם צ'ייסר. לפני שהסטודנטים התחילו לבלבל את השכל לא היו דוחפים לי צ'ייסר לפרצוף כל פעם שיצאתי לשתות בירה. מה זה החרא הזה? זה בדיוק כמו ה"אתה רוצה שתיה עם זה?" ששואלים אותך במקדונלדס.
    במקום לתת להם הנחות צריך לחייב אותם לעבוד, ולקחת לכולם את ההנחה בארנונה כי היא עוזרת רק למי שעצלן או שיש לו הורים עשירים – במילים אחרות, עלוקות שלא הולכים לעבוד.
    כמה מהסטודנטים האלה שמעו על עבודה בחיים שלהם?
    לא קשה לעבוד וגם להיות סטודנט, עשיתי את זה 3 שנים. זה לא קשה, החרא הזה, בחיי, זה ממש קל – ואם זה לא מתאים להרבה מהסטודנטים, אז שיזיזו את התחת שלהם ויתחילו לעבוד או שיבקשו צ'קים מאבא'לה. נשבר לי הזין כולם מתכופפים בפני הסטודנטים הטמבלים האלה, אולי הם גם יעשו פה משהו טוב לעיר חוץ מלבכות ולשתות אלכוהול? או שהם סתם רואים את עצמם בתור תיירים?

  22. אדר הגב 6 בפברואר 2010 בשעה 22:18

    יה, עכברתול איז באק

  23. עמית הגב 7 בפברואר 2010 בשעה 14:01

    אדר- זה בדיוק מה שאני מדבר עליו, עזבי אותך מסיבות רחוב ושאר ירקות- להשקיע באיכות חיים, ששכונות המגורים כאן יהיו מצוינות ואטרקטיביות.
    ההערה בעניין התיאטרון לא קושרה לעניין המשפחות הצעירות.

    מרקל- כל אחד כותב מהמקום בו הוא נמצא בחיים, האמת שלא הייתי כזה פנאט על סטודנטים גם קודם. חד יומי ב- 9/3, אימון בצאלים בסוף אפריל. אתה לא משוחרר.

  24. מרקליקו הגב 10 בפברואר 2010 בשעה 8:47

    לא משוחרר אז לא משוחרר. פעם הבאה אני לא אערר על העובדה שאתה אבא! 🙂
    תאסוף אותי מבית קמה. חכה אני אגיע.
    נשיקות לכולם

  25. דתי לאומי מודאג הגב 11 בפברואר 2010 בשעה 10:10

    שית,
    אימון שלכם מבשר ,מור אור לס, על אימון מתקרב שלי (מדברים על תראו"ג בקיץ?).

    הערה קטנטנה בנוגע לפוסט מעניין לעניין באותו עניין.
    ראש עירנו ביקר בבית הספר של דתי לאומי מודאג ג'וניור.
    חשבתי לעצמי,למה כל הטררם, מה ביקור כזה כבר יכול לשנות?
    ואז חשבתי ,כמו ביקורת אלוף, גורמת שהבסיס יהיה מצוחצח, ככה ביקור אח"מ בבית ספר.
    נגיד שהריסט הזה יחזיק מעמד לחודש לחודשיים? גם סבבה.

  26. אודי הגב 13 בפברואר 2010 בשעה 15:03

    אל תסחפו. אני מחבב את השיח החדש על משפחות צעירות, אבל זה ממש לא במקום הסטודנטים.

    ההשקעה בסטודנטים חשובה מאוד, היא שיוצרת שכבה פעילה ואכפתית שרוצה להישאר בעיר.
    לא סתם רוח חדשה, התעוררות וחלק נכבד מההתארגנויות האחרות נולדו בקמפוסים. לסטודנטים יש זמן לפעול ויש מוטיבציה לעשות דברים משמעותיים. בזכות זה השגנו את השלטון בעיר**, אבל המלאכה לא הסתיימה וצריך להמשיך ליצור התרחשות סטודנטיאלית שקשורה בעיר.
    כך בונים דור שיוכל להיות הלקוחות של ההשקעה במשפחות הצעירות. אנשים צריכים מטען רגשי וערכי הקשור בעיר, לפני כל הדברים החומריים.

    ** בעצם, זה אנחנו ששולטים בעיר או אריה קינג ואלישע פלג, הטמבל חמום המוח שהצביעו לו רק כי היה כתוב מ.ח.ל על הפתק? לא בטוח

    נ.ב.: שנאת חינם, מעכשיו בתפוצה ארצית בכל רשת מקומוני זמן מעריב!
    זה מדור השבוע
    http://www.flickr.com/photos/42475964@N02/4350571965/sizes/l
    בקרוב נחזור גם לאתר nrg.

  27. ערן טרבלסי הגב 20 בפברואר 2010 בשעה 12:17

    עוד בעניין התיאטרון:
    http://cafe.themarker.com/view.php?t=1471797
    שחר אילן נגד המאבק על פתיחת התיאטרון בשבת, ומנמק יפה מדוע.

  28. עמית (אחר) הגב 21 בפברואר 2010 בשעה 22:53

    שחר אילן היטיב לבטא את מחשבותיי, וחזר גם על כמה דברים שכתבתי כאן (אולי אדרוש ממנו תמלוגים).

  29. דודו הגב 22 בפברואר 2010 בשעה 7:37

    תיאטרון החאן אכן יכול לפעול בשבת אך בוחר שלא לעשות כן,כדברי המנכ"ל הפורש יקי הרטל(בשבוע שעבר).

    לדבריו הסיבה שהתיאטרון אינו פותח שעריו היא כלכלית, ההוצאות בסופ"ש כפולות וההכנסות הן אותן הכנסות כמו ביום חול.

  30. ערן טרבלסי הגב 23 בפברואר 2010 בשעה 17:42

    דודו, האם זה לא כך בכל התיאטראות?
    בהצגות שאני הייתי בחאן, היה אולם מלא, כך שההכנסות הן בכל מקרה ההכנסות המקסימליות שניתן לקבל מהצגות. הם יכולים להוסיף פעילויות אחרות בשבת (למשפחות וכד'). נראה לי שסתם הם לא רוצים להתעסק עם זה.

  31. דודו הגב 23 בפברואר 2010 בשעה 18:31

    שלילי,

    התיאטרון הוא קודם כל תיאטרון יוצר ולא במה לאירוח הופעות חוץ, כך גם הם חושבים, ועל כן צריך לגרום להם להגדיל ראש ופשוט לדאוג שיתפעלו את החאן בסופ"ש להופעות מסוג אחר (כגון: הופעות של מוסיקאים, שבת תרבות, קבוצות פרינג', תערוכות ) ולא הצגות תיאטרון אשר עלויות ההפקה שלהן משמעותיות לעין שיעור.

  32. ערן טרבלסי הגב 23 בפברואר 2010 בשעה 20:16

    לא התכוונתי שהם צריכים לארח הופעות חוץ. הרי הם מעבירים שם כל מיני חוגים וסדנאות לילדים וכד'. בכל אופן, גם מה שאתה הצעת נשמע מעניין. הנקודה שלי הייתה בדיוק מה שכתבת – צריך לגרום להם להגדיל ראש.

  33. ערן טרבלסי הגב 9 באפריל 2010 בשעה 19:34

    משפחות צעירות צריכות גם מדרכות, לא? מישהו יכול להרחיב על המדיניות החדשה (שכנראה נלמדה מתל-אביב) לגבי חניה על המדרכות עם שני גלגלים?

השארת תגובה

ביטול

‎ירושלים האחרת‎

תכנון ביום שאחרי קורונה

תכנון ביום שאחרי קורונה

תרגיל בחילוק

תרגיל בחילוק

אין ואקום 2

אין ואקום 2

גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס